PERSBERICHT

 

 

Première : FAC lanceert gegarandeerd kwaliteitskeurmerk

 

Gent -  15 januari 2016 – FAC, de Federatie van Aluminium Constructeurs, is de eerste Belgische organisatie die zijn klanten in de aluminiumsector een kwaliteitswaarborg geeft.
4 bedrijven - Durv, FMP+, Hegge en Meutabel - ontvingen op 15 januari als allereersten het FAC-keurmerk op Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek in Gent.

De aandacht van de Federatie van Aluminium Constructeurs gaat in het bijzonder naar het professionaliseren van de sector. Kwaliteit en vertrouwen is het uitgangspunt. “De vraag is momenteel niet, wie biedt er kwaliteit maar wel wie biedt er gegarandeerde kwaliteit”, stelt Ilse Claeys, directeur FAC.

Vakkennis is essentieel. FAC opteert dan ook voor het doorgeven en permanent updaten van kennis via middelen die passen in de actuele behoeften van de bedrijven. Recht op het doel af, zonder omwegen. Kortom het gaat o.m. over opleidingen, over bedrijfsbezoeken om ter plaatse realisaties te zien en de uitleg te krijgen, praktisch gerichte publicaties door de techniciteit van de thema’s zoals onderhoud en garanties en uiteraard ook networking events. 

Wie duidelijk gaat voor kwaliteit in de aluminiumsector kent het Kwaliteitshandboek met kwaliteitseisen en –adviezen, een FAC-publicatie. Dit boek is geschreven door experts in elk deelgebied zoals glasproducenten, profielleveranciers, certificatie-instellingen, aluminium constructeurs en kenniscentra. Het richt zich tot de verschillende actoren in de bouwsector zoals architecten, aannemers, bouwheren, toeleveranciers, openbare instellingen, die dagelijks geconfronteerd worden met kwaliteitsaspecten.  Het Kwaliteitshandboek is een dynamisch boek dat permanent wordt aangepast aan de eisen van de markt. Het is de basis van het FAC-keurmerk.

4 bedrijven stelden zich kandidaat om als eersten te voldoen aan de eisen het FAC-keurmerk: Durv, FMP+, Hegge en Meutabel. Na onderzoek door de onafhankelijke keuringsinstanties SKG en BCCA in de fabriek en op werven, werd het FAC-keurmerk toegekend aan deze aluminium verwerkende bedrijven. Zij kregen op Polyclose het FAC-Keurmerk uit handen van de voorzitter, dhr. Etienne Clinquart. Hij zei “Ik ben bijzonder verheugd de eerste FAC-keurmerken te mogen uitreiken. Het is een mijlpaal in de ontwikkeling van de FAC. Ik ben dan ook overtuigd van dit voordeel voor de FAC-leden die zich voortaan zullen onderscheiden van andere aluminium constructeurs”.

In de loop van 2016 zullen alle FAC-leden zich onderwerpen aan dit onderzoek om gecertificeerd te worden. Elk jaar zal elk bedrijf opnieuw bezocht worden om de naleving van de certificatie-eisen te controleren. Een keurmerk verdient zich dus elk jaar opnieuw. Het is het werk van elk bedrijf én al zijn medewerkers.

De concurrentie op de Belgische en internationale bouwmarkt is bijzonder hard. Gegarandeerde kwaliteit wordt reeds gevraagd in de orders van bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Bouwheren, architecten, studie­bureaus en aannemers kunnen in alle vertrouwen met de FAC-constructeurs werken. Het FAC-keurmerk maakt het verschil tussen kwaliteit en gegarandeerde kwaliteit.

*   *  * 

FAC, Federatie Aluminum Constructeurs

FAC is een krachtige vereniging van kwaliteitsbedrijven, actief in de aluminiumproductie van raam- en vliesgevelelementen en in de gevelbouw. FAC heeft tot doel de concurrentiepositie van de alu-constructeurs, hun diensten en producten te versterken. Tot de activiteiten behoren belangenbehartiging, onderzoek, opleiding en kennisoverdracht, stimulatie van productie-innovatie, begeleiding in kwaliteitszorg, promotie van aluminium schrijnwerk en alertheid naar sociale fraude en sinds kort het FAC-keurmerk.


Profiel van de allereerste bedrijven met het FAC-Keurmerk


Durv is gespecialiseerd in aluminium- en staalschrijnwerk en gevelbekleding.

De opdrachten komen van aannemers, openbare instellingen en van de projectmarkt zoals bv. ziekenhuizen, rusthuizen. Ook particuliere opdrachtgevers kunnen bij Durv nv terecht.

Vestiging : Zottegem

www.durv.be

 

FMP+ produceert en installeert unieke constructies in glas, aluminium en staal voor de bouwsector. Door de precieze combinatie van technologie en ambacht speelt de onderneming in op projecten met een originele architectuur. Het bedrijf vervolledigt zijn aanbod met Sky-frame, de superslanke schuiframen met bijna onzichtbaar raamkader.

Vestiging : Duffel

www.fmpplus.be

 

Meutabel richt zich vooral op de productie van aluminium ramen & deuren. Veel projecten situeren zich in de sociale woningbouw, waarbij volledige woonwijken door Meutabel worden ingericht. Het bedrijf levert tevens b2b diensten aan schrijnwerkers.

Vestiging : Oeselgem

www.meutabel.be

 

Hegge doet aan metaalverwerking in de brede zin van het woord. Hegge is actief in gevelbouw maar is ook de smid van de 21ste eeuw. Tot het portfolio behoren perswerken, plaatverwerking, klein-constructie en poedercoating voor de bouw- en transportsector. De onderneming richt zich met de gevelbouw op utiliteits-, kantoor- en bedrijfsgebouwen.

Vestiging : Hamont-Achel

www.hegge.be 

_____________

DOWNLOADS

persbericht NL

persbericht FR

foto1 kwaliteitshandboek 

foto2 logo keurmerk

foto3

foto4

foto5

foto uitreiking1 Presentatie door Bert Geerinckx (voorzitter AluCB) en Etienne Clinquart (FAC)

foto uitreiking2 Presentatie van de goedgekeurde bedrijven door Etienne Clinquart (FAC)

foto uitreiking3 uitreiking van het FAC keurmerk certificaat aan Steven Dobbels (Meutabel)

foto uitreiking4 uitreiking van het FAC keurmerk certificaat aan Peter Lootens (Durv)

foto uitreiking5 uitreiking van het FAC keurmerk certificaat aan Andy Coninx (Hegge)

foto uitreiking6 uitreiking van het FAC keurmerk certificaat aan Dick Boeckx (FMPplus)