PERSBERICHT

Corswarem, Vorsselmans, Pauwels Glassprojects en Timmerman behalen het FAC-kwaliteitskeurmerk

 

Vier kwalitatieve aluminium constructeurs - Corswarem (raamconstructies), Pauwels Glassprojects, (complexe glasstructuren), Timmerman (ramen & deuren) en Vorsselmans (ramen, gevels, solar) - behaalden zopas het FAC-kwaliteitskeurmerk. Voor architecten, bouwheren en aannemers is dit de garantie op kwaliteit. De Federatie Aluminium Constructeurs kent dit label pas toe ná onderzoek door onafhankelijke keuringsinstanties.

De Federatie van Aluminium Constructeurs werkt stevig aan de professionalisering van de sector met advies, themasessies en opleidingen. Gegarandeerde kwaliteit aanbieden is voor geen enkel bedrijf vrijblijvend. Het vereist degelijke vakkennis van de medewerkers en een uitgekiende organisatie. De 4 bedrijven verwierven het FAC-keurwerk, na controles door onafhankelijke keuringsorganisaties in het atelier maar ook op de werf. Voor gecertificeerde kwaliteit moeten productie en installatie naadloos op elkaar aansluiten. Elk jaar gebeuren nieuwe controles om de naleving van de certificatie-eisen op de voet te volgen.

Aan de basis van het FAC-keurmerk ligt het FAC-Kwaliteitshandboek, dat ook voor deze 4 alubedrijven een referentie is. Het is trouwens een bestseller voor verschillende actoren in de bouwsector : architecten, studiebureaus, aannemers, bouwheren, toeleveranciers, openbare instellingen. Zij worden immers dagelijks geconfronteerd met kwaliteitsaspecten. De inhoud, uitsluitend geschreven door experts in de materie, wordt permanent aangepast aan de eisen van de alumarkt.

De ondernemingen controleren zelf nauwkeurig de kwaliteit van elke stap in het process, van productie tot en met levering of installatie van de aluminiumconstructie.

Met het gecertificeerde FAC-keurmerk, een ijkpunt voor vertrouwen in kwaliteit, kunnen deze aluminiumbedrijven zich nu nog degelijker onderscheiden van andere aluminium constructeurs.

                                                                

                                                                         *   *  *                                                                

3 augustus 2016

FAC, Federatie Aluminium Constructeurs

FAC is een krachtige vereniging van kwaliteitsbedrijven, die actief zijn in de aluminiumproductie van raam- en vliesgevelelementen en in de gevelbouw. FAC heeft tot doel de concurrentiepositie van de alu-constructeurs, hun diensten en producten te versterken.

www.fac-belgium.be

  

Groep Corswarem

Corswarem is sinds 1957 specialist in aluminium raamconstructies. Het bedrijf richt zich zowel tot de woning- als de projectbouw.  Tot de realisaties behoren ramen, deuren, veranda’s, zonweringen, glasgevels en gevelbekledingen.

Vestiging : Tongeren

www.corswarem.eu

 

Groep Vorsselmans

Vorsselmans is gespecialiseerd in aluminium ramen en gevels. De groep ontwerpt, produceert en installeert ramen & compexe gevelsconstructies en plaatst tevens zonnepanelen in België en Nederland.

Vestiging : Loenhout

www.vorsselmans.be 

 

Pauwels Glassprojects

Pauwels Glass heeft een jarenlange ervaring in complexe glasstructuren, koepels en staalconstructies. De onderneming maakt zelf de ontwerpen en staat in voor de productie en de montage. Realisaties in de Benelux en Rusland.

Vestiging : Ninove

www.glassprojects.be

 

Timmerman

Timmerman is producent en toeleverancier van ramen, deuren, rolluiken, garagepoorten en zonwering. Het bedrijf richt zich op de woningbouw.

Vestiging : Maldegem

www.timmerman.be

_____________

DOWNLOADS

persbericht NL 

foto2 logo keurmerk

Vorsselmans
vorsselmans 1: Bedrijfsgebouw Vorsselmans in Loenhout
vorsselmans 2: Marc Vorsselmans, gedelegeerd bestuurder bij zijn bedrijfspand
 
 
 
Corswarem 
corswarem 1: Bedrijfsgebouw Corswarem in Tongeren
 
Timmerman
foto Timmerman: Dirk en Marc Timmerman 
 
Pauwels
foto Pauwels: Nico Flamez en Iwein Buyse van Pauwels Glassprojects