De Schrijnwerk Awards 2016

Elk jaar opnieuw worden vakmanschap en innovatie bekroond door de Schrijnwerk Awards. 

Heeft u een gedurfde realisatie of een uniek project gerealiseerd? Aarzel dan niet en schrijf u in voor de categorie Aluminium Schrijnwerk.

Vakmanschap en creativiteit schuilen soms in een klein hoekje, daarom gebeurt de beoordeling door een zevenkoppige, neutrale jury met heel wat ervaring. 

 

Tijdens een drukbezochte netwerkavond op een unieke locatie worden de winnaars bekend gemaakt en de trofeeën uitgereikt. Stip alvast 24 november aan in uw agenda. Genomineerde projecten krijgen ruime aandacht in het vakblad Schrijnwerk.

 

 

 

Kwaliteit in aluminium schrijnwerk is een kenmerk van alle FAC-constructeurs.

Wij duimen dat de winnaar in de categorie Aluminium opnieuw tot onze leden behoort!  

 

Hoe deelnemen?

Inschrijven

U kunt uw dossier meteen samenstellen of u kunt dit later doen. Inschrijven is mogelijk tot 15 augustus 2016 via deze link

Dossier samenstellen

Na uw inschrijving kunt u in enkele eenvoudige stappen uw dossier samenstellen. U krijgt de kans om uw project uitgebreid voor te stellen aan de hand van tekst, foto's en technische details.
Dit dossier kunt u volledig digitaal invullen en e-mailen. (dossier indienen vóór 1/09/2016)

Voor alle bijkomende informatie, surf naar schrijnwerkawards.pmg.be of stuur een mail naar Bart Desanghere, bladmanager van het tijdschrift Schrijnwerk. 

 

 

Winnaars van de vorige jaren, in de categorie Aluminium

2015: Groep Ceyssens

Op het eigen bedrijfsterrein bouwde Group Ceyssens uit Heusden-Zolder een demowoning om ú tegen te zeggen. Blikvangers zijn de enorme raampartijen die niet alleen automatisch openschuiven, maar die ook nog eens volledig in de grond kunnen wegzakken zodat het onderscheid tussen de binnen- en buitenruimte volledig wegvalt.

 

2014: KaConstruct

Technisch was het een zeer complexe werf waarbij geopteerd werd voor verschillende specifieke oplossingen. De cassettegevel werd geconstrueerd met eigen profielsystemen op maat die volledig van binnenuit manipuleerbaar moesten zijn, aangezien de betonstructuur de bereikbaarheid van buitenaf onmogelijk maakt. 

De jury loofde de moderne manier van ontwerpen, met een naar achter liggende gevel die beschermd wordt tegen rechtstreekse instraling van de zon en zijn complexiteit qua uitvoering en structuur.

 

2013: Vorsselmans

Voor een gerestaureerd herenhuis in het centrum van Brugge construeerde deze firma uit Loenhout een strakke en heldere achterbouw.

Blikvanger hierbij zijn de schuiframen waarvan de opengaande delen elkaar kruisen. De profielen van deze schuiframen hebben een aanzichtsbreedte van slechts 2 cm, wat het geheel een erg minimalistisch uiterlijk verleent. Door te variëren in de positie van de opengaande delen kan de achterbouw ofwel fungeren als een overdekt terras, ofwel als een uitbreiding op de woonkamer.

 

2012: De Witte Aluminiumconstructies

In het centrum van Roeselare werd de oude KBC-site momenteel omgetoverd tot een modern complex waarin openbare voorzieningen en woonappartementen elkaar afwisselen. Kroonstuk van het project is de nieuwe openbare bibliotheek waarvoor het vermaarde architectenbureau Buro II een bijzondere aluminium vliesgevel ontwierp die opvalt door zijn uitgekiend lijnen- en kleurenspel. De jury toonde waardering voor de correcte uitvoering van enkele bijzondere technische uitdagingen zoals de afwatering, de afsteuning en de montage. Ook op logistiek vlak was het project, waarvoor vele unieke stukken nodig waren, zeker geen sinecure.