KA CONSTRUCT WINT SCHRIJNWERK AWARD 2014 


Op de jaarlijkse uitreiking van de Schrijnwerk Awards, door het vakblad Schrijnwerk, heeft KA Construct de eerste plaats behaald in de categorie Aluminium.

 

Uit tientallen inzendingen werden door een onafhankelijke vakjury 51 projecten in 5 categorieën genomineerd en per categorie 3 laureaten bekroond. Voor de nieuwe campus van de Artesis Hogeschool in Antwerpen kreeg KA Construct de opdracht om een cassettegevel te bouwen als onderdeel van een indrukwekkende gevel.

Technisch was het een zeer complexe werf waarbij geopteerd werd voor verschillende specifieke oplossingen.

De cassettegevel werd geconstrueerd met eigen profielsystemen op maat die volledig van binnenuit manipuleerbaar moesten zijn, aangezien de betonstructuur de bereikbaarheid van buitenaf onmogelijk maakt. 

 
De jury loofde de moderne manier van ontwerpen, met een naar achter liggende gevel die beschermd wordt tegen rechtstreekse instraling van de zon en zijn complexiteit qua uitvoering en structuur.

Met dit gebouw wordt in België een primeur gecreëerd qua NZEB (Nearly Zero Engergy Buildings) zoals dit door Norman Foster reeds jaren wordt gepropageerd als absolute must voor de toekomst.


Ook de professionele detaillering en het succesvol naleven van de krappe levertermijnen werden geprezen.  
Vanuit FAC zijn wij trots weer een winnaar tot onze leden te kunnen rekenen.

Deze award voor Ka Construct is een mooi voorbeeld van hoe FAC-leden streven naar kwaliteit, vakmanschap en innovatie in ontwerp en uitvoering.  

Verslaggever
Ilse Claeys
Directeur FAC