Over FAC

De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) is een groeiende sectorbelangenvereniging van kwaliteitsbedrijven, actief in de engineering, productie en plaatsing van aluminium ramen en  gevelelementen.

Onze federatie telt jaar na jaar een stijgend aantal leden - de constructiebedrijven -  en partners -  toeleveranciers van de sector.

Wij ondersteunen onze leden met kennisdeling, belangenbehartiging, opleidingen en workshops, juridische en technische ondersteuning,  promotie, … en brengen hen regelmatig samen met de partnerbedrijven om informatie uit te wisselen over nieuwe producten en trends. 

 

FAC is actief!

Opleidingen krijgen veel aandacht in het activiteitenaanbod van FAC. Naast de organisatie van de cursus Geveltechniek, ondersteunde FAC in het verleden cursussen van andere opleidingscentra, bv. ivm Oppervlaktetechnieken, Lassen van Aluminium, BIM, EN.

Tijdens de thema-avonden komen technische innovaties, nieuwe trends en specifieke problematieken van constructeurs aan bod  De lijst van onderwerpen van de afgelopen jaren is indrukwekkend: dynamische beglazing, brandwerendheid, circulariteit en recyclage, juridische aspecten, oppervlaktebehandeling,  oppervlaktebehandeling, innovatieve gevels, zonwering, sociale fraude en registratie op de werf, luchtdichtheid, het kwaliteitskeurmerk, wegwijs in EN-1090-3...

Voor onze bedrijfs- en werfbezoeken nodigen we onze leden en partners uit bij bedrijven met activiteiten die interessant zijn voor constructeurs en partners. Recent bezochten we Lecot, Renson, Isoproc, Vetrotech, LDV, ...

De jaarlijkse ledenvergadering vindt jaarlijks plaats in oktober. Daar presenteren we onze jaarresultaten, overlopen we de voorbije FAC-activiteiten en bepalen we de actiepunten voor het komende jaar. Dit is hèt moment voor de leden om aan te geven hoe we hen nog meer kunnen ondersteunen. 

De jaarlijkse Partner Meeting is een uitgelezen ontmoetingsplek waar FAC-leden en -partnerbedrijven kunnen meedenken over thema's die een rol zullen spelen in de beleidsvoering van bedrijven in de sector.  Tweejaarlijks wordt een benchmark studie uitgevoerd door en voor de sector van alu-constructeurs.

Wij fungeren eveneens als Helpdesk. Hebt u vragen ivm reglementering, innovaties, garanties, discussies,... ? Contacteer ons. Wij gaan op zoek naar het antwoord via ons netwerk en contacten. Zo staat u er als constructeur nooit alleen voor.