Eerste kwaliteitskeurmerken

4 bedrijven stelden zich kandidaat om als eersten te voldoen aan de eisen het FAC-keurmerk: Durv, FMP+, Hegge en Meutabel. Na onderzoek door de onafhankelijke keuringsinstanties SKG en BCCA in de fabriek en op werven, werd het FAC-keurmerk toegekend aan deze aluminium verwerkende bedrijven. Bij deze gelegenheid zei de voorzitter, Etienne Clinquart: “Ik ben bijzonder verheugd de eerste FAC-keurmerken te mogen uitreiken. Het is een mijlpaal in de ontwikkeling van FAC. Ik ben dan ook overtuigd van dit voordeel voor de FAC-leden die zich voortaan zullen onderscheiden van andere aluminium constructeurs”.

De uitreiking van de FAC-keurmerk certificaten werd gepresenteerd door Bert Geerinckx, voorzitter van het Aluminium Center Belgium (links) en Etienne Clinquart, voorzitter van FAC (rechts). Bert Geerinckx benadrukte het belang van kwaliteitsborging en certificering voor de aluminiumsector.

 

 

Durv 

Durv is gespecialiseerd in aluminium- en staalschrijnwerk en gevelbekleding.

De opdrachten komen van aannemers, openbare instellingen en van de projectmarkt zoals bv. ziekenhuizen, rusthuizen. Ook particuliere opdrachtgevers kunnen bij Durv nv terecht.

Vestiging: Zottegem

www.durv.be

 

FMP+

FMP+ produceert en installeert unieke constructies in glas, aluminium en staal voor de bouwsector. Door de precieze combinatie van technologie en ambacht speelt de onderneming in op projecten met een originele architectuur. Het bedrijf vervolledigt zijn aanbod met Sky-frame, de superslanke schuiframen met bijna onzichtbaar raamkader.

Vestiging: Duffel

www.fmpplus.be

 

Hegge

Hegge doet aan metaalverwerking in de brede zin van het woord. Hegge is actief in gevelbouw maar is ook de smid van de 21ste eeuw. Tot het portfolio behoren perswerken, plaatverwerking, klein-constructie en poedercoating voor de bouw- en transportsector. De onderneming richt zich met de gevelbouw op utiliteits-, kantoor- en bedrijfsgebouwen.

Vestiging: Hamont-Achel

www.hegge.be

 

Meutabel

Meutabel richt zich vooral op de productie van aluminium ramen & deuren. Veel projecten situeren zich in de sociale woningbouw, waarbij volledige woonwijken door Meutabel worden ingericht. Het bedrijf levert tevens b2b diensten aan schrijnwerkers.

Vestiging: Oeselgem

www.meutabel.be

 

Persbericht i.v.m. deze uitreiking