FAC-kwaliteitskeurmerk voor alu-schrijnwerkers en gevelbouwers

FAC-constructeurs staan garant voor KWALITEIT in aluminium schrijnwerk. Wanneer ze voldoen aan de vastgestelde kwaliteitseisen krijgen ze het FAC-kwaliteitskeurmerk als officiële erkenning. Architecten, aannemers, bouwheren, openbare instellingen en toeleveranciers kunnen rekenen op gegarandeerde kwaliteit.

Kwaliteitshandboek

Het kwaliteitshandboek 'Kwaliteitseisen en Adviezen' is de basis van het FAC-kwaliteitskeurmerk. Dit boek met duidelijke productieregels en -criteria wordt regelmatig aangepast aan de huidige regelgeving en eisen van de markt. Het leidt de aluminium constructeur naar kwalitatieve productie, plaatsing, oplevering, enz. van aluminium schrijnwerk. Op die manier wordt het kwaliteitsniveau van de sector gestandardiseerd en stelselmatig verhoogd.

Architecten, aannemers, bouwheren,... kunnen aan de hand van FAC-publicaties hun bouweisen in hun aanbestedingsdossiers concreet verwerken. Deze vakinformatie richt zich tot alle stakeholders in de sector: technisch onderwijs, toeleveranciers, openbare instellingen,...

FAC-keurmerk

FAC lanceerde begin 2016 het FAC-kwaliteitskeurmerk voor de Belgische markt. Na onderzoek door onafhankelijke keuringsinstanties in de fabriek en op werven, wordt het kwaliteitslabel toegekend aan aluminium verwerkende bedrijven. Waarom een kwaliteitskeurmerk?