FAC wil de kwaliteit van aluminium schrijnwerk- en gevelconstructie ondersteunen en zichtbaar maken.

Daarom ontwikkelden we in 2015 het FAC-keurmerk dat wordt toegekend na een positieve, onafhankelijke keuring bij de constructeur. De criteria en het protocol voor de keuring werden samen met de onafhankelijke controle-instanties BCCA en SKG-IKOB opgesteld. Drie bedrijven behaalden in januari 2016 als eerste het FAC-keurmerk na een geslaagde prototypekeuring.
Daarna werd het label 
voor alle bestaande leden en kandidaat-leden gelanceerd. Het keurmerk moet jaarlijks via een keuring worden hernieuwd. 

Het FAC-keurmerk was oorspronkelijk alleen bedoeld voor constructeurs die alle activiteiten (engineering, productie en plaatsing) zelf deden. In 2022 creëerden we een FAC-productiecertificaat voor bedrijven die alleen engineering- en productieactiviteiten hebben. Dit certificaat wordt ook na een keuring toegekend.

 

Het kwaliteitshandboek vormt de basis voor het FAC-kwaliteitskeurmerk. Het beschrijft de productieregels en -criteria en wordt regelmatig aangepast aan de veranderende wetgeving en markteisen. Het helpt de aluminium constructeur om kwalitatief hoogwaardig schrijnwerk te ontwerpen, produceren en plaatsen. Zo wordt de kwaliteitsstandaard van de sector geharmoniseerd en geleidelijk verhoogd.