Cursus plaatsen van (o.a. zwevende) ramen en deuren volgens de geldende Europese normen

Datum: 27 september 2019 08:30:00

Hoewel in veel gevallen het klassieke indraaianker gebruikt kan worden, is de tijd dat alles kon opgelost worden met dat gekend klassiek indraaianker voorbij. Vandaag staat elke constructeur voor nieuwe uitdagingen. Alles moet naar wens van de architect en/of klant uitgevoerd worden ongeacht welke moeilijkheden dat voor de constructeur meebrengt, en dat volgens de steeds strenger wordende normen.

Ook nieuwe bouwtechnieken met o.a. bouwstenen/blokken waarin bijna geen schroef meer vast te krijgen is, vormen wel eens een uitdaging. En dat geldt ook voor de steeds brederwordende spouwen en ‘zwevende’ ramen. Ook die vereisen al eens een ‘creatieve’ oplossing.

De tijd die verloren gaat bij het bedenken en fabriceren van dergelijke oplossingen, waarvan men dan meestal niet eens weet of deze voldoen aan de huidige normen, kan veel nuttiger besteed worden. Deze opleiding speelt hierop in.

We tonen hoe u op een eenvoudige én vooral snelle manier ramen en deuren kan plaatsen; telkens volgens de geldende Europese richtlijn daarrond, én dat voor verschillende bouwsituaties; dus ongeacht de steensoort en ook van toepassing bij ‘zwevende’ ramen. De oplossingen die in deze opleiding getoond worden zijn ongeëvenaard en daarom een unicum voor elke constructeur. Benieuwd naar een regelbaar systeem om deurstijlen vast te zetten, waarbij het zelfs jaren later nog mogelijk is de deurstijl bij te regelen? Het komt aan bod!

Docent

Joris Beeckman (zaakvoerder JMB Muurankers) in samenwerking met en in aanwezigheid van Waldemar Knelsen: dé autoriteit in Duitsland wat plaatsen van ramen en deuren betreft. Bekend van zijn opleidingsinstituut in Duitsland waar hij gespecialiseerde trainingen verzorgtaan personeel en klanten van o.a. Rehau, Veka,... Tegelijk ontwerpt hij nieuwe systemen om plaatsingsproblemen op te lossen. Die systemen zijn allemaal goedgekeurd door het certificeringsinstituut IFT Rosenheim: het grootste en meest toonaangevende certificeringsinstituut van Europa wat plaatsen van ramen en deuren betreft.

Prijs en voordeeltarief FAC-leden

Voor niet-leden kost de workshop kost 100 euro per persoon. Vanaf de 2de inschrijving van hetzelfde bedrijf betaalt men 50 euro per persoon.

Maak gebruik van kmo-portefeuille en betaal zelfs tot 40% minder. Erkenningsnummer Skilled By (NXT-PRO) voor aanvraag: DV.0223914. Bij vragen: contacteer Kristof.

FAC-leden krijgen via cashback van 30% door FAC terugbetaald, d.w.z. 30 euro voor een eerste medewerker en 15 euro voor de volgende ingeschreven personen van hetzelfde bedrijf. 

Programma en inschrijven - klik hier om verder te gaan

Deze cursus gaat uit van Joris Beeckman (JNB Muurankers). De praktische organisatie en facturatie gebeurt door Syntra Aalst. 

Datum en programma, gelieve in de opmerkingen aan te duiden welke sessie u eventueel verkiest:

  • 26 september 2019, voormiddag (8u30 tot 12u)
  • 26 september 2019, namiddag (13u-16u30)
  • 27 september 2019, voormiddag (8u30 tot 12u)
  • 27 september 2019, namiddag (13u-16u30)

Adres: Syntra campus Aalst, Wijngaardveld 9, 9300 Aalst

Eind 2019 zal deze cursus opnieuw georganiseerd worden in de regio Antwerpen.