FAC PARTNER MEETING 2016: verslag

13 oktober in Watt17 te Zolder

Een inspirerende namiddag met boeiende contacten.

De talrijke opkomst op onze meeting van vorige donderdag bewijst dat FAC een dynamische federatie die voor elk van ons meerwaarde biedt. 

 

Dhr. Etienne Clinquart illustreerde de groei van de federatie die nu 27 leden en 42 partners telt. Het voorbije jaar was u welkom op talrijke activiteiten; uitreiking van eerste FAC-keurmerken op Polyclose, bezoek aan het Havenhuis, thema-avonden Zonwering en Veiligheid, workshop Vitralys met bedrijfsbezoek, de cursussen geveltechniek en tot slot het bezoek aan La Défense in Parijs. We noteerden maar liefst 488 inschrijvingen uit bijna 100 bedrijven en organisaties. Sociale fraude is voor de sector een harde dobber en wij vragen de leden elk vermoeden van sociale fraude door te spelen aan het FAC-secretariaat, dat het Meldpunt Sociale Fraude dan op de hoogte brengt. Voor 2017 plannen we verder het FAC-keurmerk voor de  FAC-leden, acties naar architecten en een aantal nieuwe projecten voor constructeurs. 
 
Het FAC-keurmerk is het pareltje van de kwaliteit in onze sector. Dhr. Mark Vorsselmans benadrukte dat dit label ons duidelijk onderscheidt van de andere alu-constructeurs. Het is dan ook belangrijk dat FAC-leden fier op hun FAC-keurmerk  in gesprekken met architecten en constructeurs, op hun website, facebookpagina of LinkedInpagina, op hun beurzen en activiteiten.
 
Vorig jaar kon uw bedrijf een vervolmakingscursus Geveltechniek volgen en in 2017 gaat de basiscursus Geveltechniek van start. Ilse Claeys gaf te kennen dat men vanaf nu kan inschrijven via info@fac-belgium.eu.  
 
Prof. Ir. Arch. Robert de Lathouwer, KUL, gaf een realistisch inzicht in de bouwgebreken. In een heldere en onverbloemde taal, vertelde hij over zijn jarenlange en actuele rechterlijke expertise in het veld. Hij loofde de publicaties van FAC, die hijzelf en zijn medewerkers gebruiken. De verschillende cases die hij uitlegde, waren voor elk van ons verrijkend, attentiepunten waar men té vaak niet aan denkt.
 
De avond werd - naar gezonde FAC-gewoonte - afgerond met een natje en een droogje en … veel netwerking.

Voorafgaand aan de Partner Meeting was er voor de FAC-leden de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

 

Het programma: 

14u00-15u00: Ontvangst van FAC-leden voor de jaarlijkse statutaire ledenvergadering
15u00-15u30: Ontvangst partners, docenten en andere aanwezigen met frisdrank, koffie en koekjes
15u30-16u15: Verwelkoming en FAC topics, door het FAC-bestuur
16u15-17u15: Expertise en betwistingen, door Prof. ir. arch. Robert De Lathouwer
17u15-17u30: Vragen en slotwoord
17u30-19u30: Receptie met hapjes en mogelijkheid tot netwerken