De FAC bedrijfsessie vond plaats op vrijdag 25 april 2014.

De opkomst was opnieuw een succes met meer dan 60 aanwezigen!

Gelukkige winnaars !

 

 • Alvorens overgegaan werd naar de diploma uitreiking werd het gastbedrijf Reynaers Aluminium en FAC-Partner voorgesteld door Bert Geerinckx. Het is een familiestructuur met de ouderlijke generatie en de kinderen. Reeds heel vroeg werd in Duffel begonnen met zonnepanelen, vandaar ook destijds het bezoek plaats vond van de koninklijke familie. Gedurende 2 maanden had Reynaers Aluminium ook de grootste verzameling zonnepanelen. Sindsdien zijn grotere elementen geplaatst. Dit illustreert ook dat Reynaers vaak veel vroeger dan anderen continu bezig is met innovaties.
   
 • Dan volgde een rondleiding in het bedrijf zelf met uitleg bij het onderzoek- en opleidingsgedeelte. Nadien mochten de bezoekers het montagegedeelte ontdekken waar de thermische onderbreking in de profielen geschoven wordt. Het onderscheid tussen bi-color en éénkleurige profielen loopt ook door in de logistiek van het bedrijf.
   
 • In kleinere en grote hallen worden kleine onderdelen zoals rubbers en hardware gestockeerd alsook de profielen in heel hoge rekken. Wegens veiligheidsredenen rijden de werknemers per twee. Zo zijn hier minder ongelukken, zoals heffen en tillen met 2 personen, minder ziekteverzuim - motiverend en minder logistieke fouten (dubbele check).
   
 • Op het dak zijn zonnepanelen die voor 80% aan de energiebehoefte kunnen voldoen voor machines en intern transport.

 • Dan verliep de diploma uitreiking. Het werd een geanimeerde speech van FAC-bestuurder Philip Van Daele waarbij hij Reynaers Aluminium bedankte om hun gastvrijheid maar ondertussen (met de knipoog en tegelijk welgemeend) mocht Reynaers Aluminium ook dankbaar zijn dat talrijke FAC leden, FAC partners en Alumni aanwezig waren want FAC groepeert de specialisten in de aluminiumconstructie. "Wie anders kan dat beweren?" 

 • Na de diploma-uitreiking konden de enthoesiaste gediplomeerden gefotografieerd worden. Hierna volgde een drink met uitgebreide hapjes en heerlijke desserten.

  Er werd uiteraard ondertussen druk aan netwerken gedaan.

  Het was een bijzondere warme (letterlijk en figuurlijk...) ontmoeting !

 

FAC houdt eraan de medewerkers van de firma Reynaers Aluminium te bedanken voor hun professionele begeleiding!