Architecturaal bezoek aan Rotterdam

Op 9 juni toerden we met een 30-tal constructeurs langs bijzondere gevelprojecten in Rotterdam. Het goede weer en de inside-information van de professionele gidsen zorgden voor een geslaagde ervaring.  

Enkele sfeerbeelden...   

Rotterdam staat bekend om zijn grensverleggende architectuur. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe, iconische gebouwen geconstrueerd. We logeerden in hotel Nhow in De Rotterdam, dit is niet het hoogste, maar wel het grootste gebouw van Rotterdam.

Tijdens onze rondrit met de fiets (uiteraard!) kregen we van gidsen uit de sector, Bas Aarts (Kawneer), Anton Peters (AGC) en Mark Vorsselmans (Vorsselmans) uitleg over de architecturale gevelconstructies en bijzonderheden, zoals Montevideo, Calypso, het centraal station, First XL, het Timmerhuis, de Markthal en de kubuswoningen.

's Avonds volgde een diner in ontspannen sfeer onder collega-constructeurs. De bestuurders van FAC kregen elk een goodiebag met gepersonaliseerde snoepjes en een bijhorend verhaal.

Aangezien we in Rotterdam logeren, hoefden we ons geen zorgen te maken over de terugrit naar huis, en konden we een toost uitbrengen op het 10-jarige jubileum van FAC. 

Programma 

vrijdag 9 juni:

13u30: ontvangst van de deelnemers en praktische uitleg
14u15: architecturale rondleiding met de fiets, met gidsen uit de sector
17u00: check-in hotel Nhow, tijd om even op te frissen
18u20: per watertaxi naar restaurant The Harbour Club
18u40: korte presentatie
19u10: diner
22u50: terug met de watertaxi naar hotel Nhow

zaterdag 10 juni:

Rotterdam zit vol architectuur, eigenlijk teveel voor 1 dag. Na het ontbijt was iedereen vrij. Er werden nog bijkomende architecturale suggesties gedaan (in groep of apart), maar wie wil kon ook gewoon gaan shoppen...